Tõnu Talve

Laupäeval, 11. augustil kell 16.30 avab Tõnu Talve Ateljeemuuseumi kõrvalhoones oma isikunäituse “Oiged, ohked ja Karjed”. Näitus on kunstniku austusavaldus Amandus Adamsoni skulptuurile “Laeva viimne ohe”.

Tabavalt on Talve loomingut ja loomeprotsessi kirjeldanud kirjanik Peeter Sauter :
„Tõnu Talve on vahendaja. Ta vahendab energiat, elujõudu. Vahendab nii meile kui endale. Otsib üles elu allikad ja laseb sealt vabalt ja vulinal voolata. Vulinal pole juhuslik sõna, sest muusika, helid saadavad Talve maalimist ja on ka piltide sees. Pillimäng. Nii tugevasti, et tekib tunne, kas Talve ei kasuta oma modelle pillidena. Küllap kasutabki. Minu meelest on Talves lihtsust ja me ei pea pead murdma pildite keeruliste kontseptsioonide üle. Kes elurõõmu, eluenergia pulbitsemise juures üleliia filosofeerima hakkab, võib energiast ilma jääda.“

Avamisel tantsib Berit Aicha Vill Müstika Tantsustuudiost.

Näituse heliline kujundus: Rasterfilm, Urmas Sepp.

Näitus jääb avatuks 30. septembrini.

Rohkem Tõnu Talve kohta : http://tonutalve.com/

Muuseum on avatud E-P 11.00-18.00

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga