20.01 Tuleskulptuurid Muula mägedes 🗓

Laupäeval , 20.jaanuaril toimub ‘Paldiski 300’ avaüritus – tuleskulptuurid Muula mägedes, Paldiskis.

Muula mägedesse loodud kohaspetsiifiline tuleskulptuuride kunstiprojekt annab avapaugu läbi terve aasta kestvale Paldiski 300 tähistamisele.

Projekti kunstilise lahenduse autor on Kaspar Aus, kes teostab tuleskulptuuride ehitamist koos Paldiski koolinoortega. Oma panuse annavad vabatahtlikud ja Paldiski Kalevi Jalaväepataljoni meeskond.

Kaspari jaoks on Muula mägede dünaamilline maastik, selle ajalugu ja füüsiline mitmetasandilisus väga inspireeriv. Maastik lubab kulgeda pikalt mööda maapinda, hajuda laiali ja vaadata tasanditele ülevalt alla kõrgendikult. Lisaks kaardub see kõik seal küngaste vahelt väikesele platvormilaadsele tasadikule, kust näeb kahe nõlva vahelt merele.

Ideeliselt hakkab üks skulptuur kulgema mööda maastikku, sümboliseerides inimese eluteekonda.Teine skulptuur on mõeldud sümboliseerima pigem ühest punktist ülesse ja laiusesse kasvavat “hoonet”, viitamaks ideele, et elamine on alati ühel või teisel viisil ümbritsetud meie endi poolt ehitatud piiretega. Kahele põhikujundile loovad elava tule fooni väiksemad tulekolded, mis markeerivad energia vaba voolamist avatud struktuuri (tee) ja piiritletud hoone vahel.

Skulptuuride vormi loomise fookuses on tuli ja selle suhe inimesse. Tuli sümboliseerib muutumist. See on kiire osakeste liikumine hapniku toimel ja midagi seeläbi laguneb, et saaks tekkida uus. Põlemisprotsess on kui inimese hingamine – puhas ja ilus müsteerium loomises.

Üritus on tasuta!

Määratlemata

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga